Jutut »

Nimikone laskee matchin annetuista nimistä

Nimipaivat.fi:n nimikoneeseen voit syöttää vähintään yhden ja enintään kymmenen nimeä. Kone antaa vastaukseksi nimet, joiden kirjainten vastaavuus annettuihin nimiin on suurin. Voit myös hakea vähiten vastaavia tai rajata haun tyttöjen/poikien tai suomenkielisen/ruotsinkielisen/ortodoksisen kalenterin nimiin.

Laskennassa painotetaan nimien ensimmäisiä kirjaimia. Kutakin nimeä kohti annetaan myös vastaavuusprosentti (match %). Tämä on parhaiten vastaavalle nimelle 100% ja muiden nimien vastaavuusprosentit skaalautuvat tämän mukaan. Koneen saa toimimaan myös käänteisesti, eli siitä saa myös vastaavalla laskennalla vähiten vastaavat nimet.

Nimikoneen avulla voit saada annetuilla nimillä esiin samankuuloisia nimiä, joita et muuten tulisi ajatelleeksi. Voit etsiä kaikista Väestörekisterikeskuksen antamista nimistä tai rajata tulokset niihin nimiin, joilla suomenkielinen, ruotsinkielinen tai ortodoksinen nimipäivä.

Tutustu nimikoneeseen: www.nimipaivat.fi/nimikone/

Julkaistu: 7.12.2017

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Suosituimmat poikien nimet 1900-2023
Listauksesta näkyy, että ykköspaikan kahden nimen vuorotteluista ollaan siirtymässä monen nimen vaihteluihin, tosin Leo on osoittautunut kestosuosikiksi. Viime vuosisadan alkupuolella johtopaikkaa pitäneistä nimistä Eino on nyt onnistunut pääsemään takaisin ykköseksi.

Suosituimmat tyttöjen nimet 1900-2023
Suosituimpien tyttöjen nimien kärki on vuosisadan kuluessa leventynyt. Aino hallitsi 1900-luvun alkupuolella ja on noussut taas suosituimpien joukkoon.

Suositut poikien nimet 2007-2023
Eino nousi ykköseksi ja viime vuosien kuningas Leo pudotettiin kuudenneksi. Oliver nousi Väinön ohi kakkoseksi.

Suositut tyttöjen nimet 2007-2023
Aino nousi takaisin ykköseksi ohi Olivian. Aada jatkaa kolmantena.

Sukupuolineutraalit nimet
Digi- ja väestötietoviraston nimidatan (etunimi ja tieto onko mies vai nainen) perusteella on juttuun koostettu kaikkien 506 nimen listaus.