2020 Ahvenanmaan lippu harvinainen historia kaima kristityt liputuspäivät miehen sukunimi muinaissuomalaiset naisen sukunimi nimigeneraattori nimikone nimilaki nykynimet poikien nimet puolison sukunimi saamelaisten lippu samannimisyys sukunimi Suomen lippu suomenruotsalaiset nimipäivät suosituimmat tyttöjen nimet uniikki uudet nimipäivät uudet nimipäivät 2020 vauvan nimi vierasperäinen yksilöllinen
13.4.2022
Tyttöjen kärki meni uusiksi: Olivia ylivoimaiseen johtoon, Lilja, Eevi ja Sofia nousivat seuraaville sijoille.
13.4.2022
Leo, Eino ja Oliver ovat edelleen kärkikolmikko 2021. Eino on lähes saavuttanut Leon. Myös Väinö on tehnyt kovan nousun.
1.1.2022
Suomen lipun liputuspäivät jaetaan virallisiin liputuspäiviin ja muihin liputuspäiviin. Myös muina päivinä kuin liputuspäivinä saa liputtaa.
27.11.2018
Vuonna 2020 lisätään 35 uutta nimipäivää suomalaisteen viralliseen nimipäiväkalenteriin ja 38 uutta suomenruotsalaista nimipäivää suomenruotsalaiseen viralliseen nimipäiväkalenteriin.
7.12.2017
Nimipaivat.fi:n nimikoneeseen voit syöttää vähintään yhden ja enintään kymmenen nimeä. Kone antaa vastaukseksi nimet, joiden kirjainten vastaavuus annettuihin nimiin on suurin. Voit myös hakea vähiten vastaavia tai rajata haun tyttöjen/poikien tai suomenkielisen/ruotsinkielisen/ortodoksisen kalenterin nimiin.
6.11.2015
Vielä kolme vuosikymmentä sitten joka toisella naapuruston lapsella tuntui olevan sama nimi, mutta nykyään tilanne on aivan toisenlainen. Lapsille alettiin antaa yhä yksilöllisempiä nimiä jo 1970-luvulla, ja tällä vuosituhannella ilmiö on vain voimistunut.
4.11.2015
Hyvin harvinainen nimi alkaa olla varsin tavallinen ilmiö. Tällä vuosituhannella jo valtaosan lapsille annetuista etunimistä on saanut vain yksi lapsi samana vuonna.
30.9.2015
Sukunimikäytännöt ovat muuttuneet vuosikymmenten mittaan lakien vaihtuessa. Nykyinen laki sallii paljon edellistä enemmän pelivaraa, mutta edelleen lähes kolme neljäsosaa uusista aviopareista ottaa miehen nimen yhteiseksi nimekseen.
3.6.2015
Suomalaiset nimet ovat kertoneet kantajansa kohtalon, niillä on kunnioitettu pyhimyksiä ja ovatpa ne kuvanneet tarmoa tai ihanteellisuutta. Nykynimistö kuvaa koko nimihistoriamme kirjoa. Entä voimmeko jostakin ennustaa tulevaisuuden nimet?