Jutut »

Yleinen suruliputus Martti Ahtisaaren hautajaispäivänä, Martin päivänä 10.11.2023

Sisäministeriö suosittelee suruliputusta Martti Ahtisaaren hautajaispäivänä 10.11.2023. Päivä on Martin nimipäivä. Suruliputus alkaa aamulla klo 8 ja päättyy klo 20. Siunaustilaisuuden päätyttyä klo 14.30 lippu nostetaan täyssalkoon loppupäiväksi. Myös nimipaivat.fi kunnioittaa muistoa muuttamalla sivuston ulkoasun tummaksi.

Presidentti Martti Ahtisaaren hautajaispäivä 10.11.2023 on myös Martin nimipäivä.

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan hautajaispäivänä. Ministeriö suosittelee suruliputusta myös kaikille muille. Ne valtion virastot ja laitokset, jotka käyttävät valtiolippua, liputtavat valtiolipulla. Muut liputtavat normaaliin tapaan kansallislipulla. Katso halutessasi artikkeli suruliputuksesta.

Lippu täyssalkoon klo 14.30 ja alas klo 20

Suruliputus alkaa aamulla klo 8. Suruliputuksessa Suomen lippu tulisi ensin nostaa kokonaan ylös ja sen jälkeen laskea puolitankoon siten, että lipun alareuna on lipputangon puolivälissä. Martti Ahtisaaren siunaustilaisuuden päätyttyä klo 14.30 lippu tulisi nostaa ylös loppupäiväksi. Lippu tulisi laskea klo 20.

Myös nimipaivat.fi suruliputtaa

Nimipaivat.fi kunnioittaa Martti Ahtisaaren muistoa ja osallistuu myös suruliputukseen muuttamalla sivuston ulkoasun tummaksi kyseiseksi päiväksi 10.11.2023.

Kirjoittaja:

Arkikoodi

Lähteet ja lisätiedot:

Sisäministeriö: Suruliputus presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisten johdosta perjantaina 10.11.2023

Wikipedia: Martti Ahtisaari

CMI: Martti Ahtisaari

Nimipaivat.fi: Suruliputus

Julkaistu: 27.10.2023

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Suruliputus
Suruliputuksessa Suomen lippu nostetaan klo 8 täyssalon kautta puolitankoon. Lippu lasketaan auringon laskiessa tai viimeistään klo 21 täyssalon kautta alas. Kuolinpävän suruliputus alkaa heti kun on tieto kuolemasta. Hautajaispäivänä lippu nostetaan ennen muistotilaisuutta loppupäiväksi ylös. Surun koskettaessa koko kansaa voi sisäministeriö suosittaa yleistä suruliputusta.