Maailman televisiopäivää juhlitaan ensimmäisen maailman televisiofoorumin muistoksi. Televisio on kommunikaation ja globalisaation symboli nykypäivän maailmassa. Päivä kohtasi myös kritiikkiä jo ensihetkinään.
YK järjesti 21.-22.11 1996 maailman televisiofoorumin (World Television Forum). Tämän tapahtuman kunniaksi YK myös julisti päivän 21.11. maailman televisiopäiväksi.
Päivä ei juhlista oikeastaan televisiota sinänsä, välineenä. Televisio on YK:n mukaan sen sijaan kommunikaation ja globalisaation symboli nykypäivän maailmassa.
Päivän julistaminen ei varsinaista vastustusta aiheuttanut, mutta sen sijaan yksitoista maata äänesti tyhjää. Maista yksi oli Saksa, jonka edustaja Gerhard Henze käytti seuraavan puheenvuoron:
"On olemassa jo kolme YK:n päivää, jotka kattavat samoja aiheita: Maailman lehdistönvapauspäivä, Maailman televiestinnän ja tietoyhteiskunnan päivä ja Maailman kehitystietopäivä. Päivän lisäämisessä ei ole paljon järkeä. Televisio on vain yksi tiedonvälitysväline ja tietoväline, johon huomattavalla enemmistöllä maailman väestöstä ei ole pääsyä. Tuo suuri enemmistö voisi helposti katsoa maailman televisiopäivää rikkaan miehen päivänä. Heillä ei ole pääsyä televisioon. On olemassa tärkeämpiäkin tiedotusvälineitä ja tässä mainitsen erityisesti radion. Mielestämme on tärkeämpää vahvistaa näiden tiedotusvälineiden kuin television roolia."
UN: World Television Day 21 November
Suomen YK-liitto: Maailman televisiopäivä
Wikipedia: World Television Day