Viljo nimipäivä

Viljon nimipäivä on 27.1.
Nimipäivään on jäljellä 104 päivää.

Viljo on perinteisesti viettänyt nimipäiväänsä 27.1., näin on ollut Kansanvalistusseuran 1880-luvun kalentereista saakka. Ennen tätä vanhemmissa kalentereissa päivä oli nimen Polykarpus ('viljava') päivä.

Nimen Viljo vuosittainen suosio

Viljo on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Viljo on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20231190,65 %36.
20221260,66 %33.
20201100,55 %45.
20191130,57 %44.

Viljo-nimi ja nimen merkitys

Viljo on muunnelma muinaisgermaanisesta Vilhelm-nimestä, jonka merkitys on ”lujatahtoinen kypäränkantaja”. Adjektiivina vilho tarkoitti muinaissuomessa ”oivaa”, ”parasta” tai ”valiota”.

Nimellä Viljo ei ole anagrammeja muista suomalaisten nimistä.

Viljo on sijalla 171. miesten ensimmäisten etunimien listalla.

Henkilöitä, joiden ensimmäinen etunimi on Viljo, on nyt 3729 eli 21 vähemmän kuin viime vuonna.

Nimen yleisyys

Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2024) mukaan:

  • Viljo on ensimmäisenä etunimenä 3729 miehellä (muutos -21).
  • Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Viljo on 3297 miehellä (muutos +1).
  • Kaikkiaan etunimi Viljo on 7026 miehellä (muutos -20).

Viljo on suositumpi ensimmäisenä etunimenä kuin muuna etunimenä.

Juttuja Viljo-nimestä:

Perisuomalaiset nimet: kolme kerrostumaa
Kustaa Vilkuna jakoi perisuomalaiset nimet kolmeen kerrostumaan: eteenpäin pyrkivän suomalaisuuden nimiksi, kansallisromanttisen kauden kalevalaisiksi nimiksi ja oman aikansa uusimmat nimet äänneasultaan merkityksettömiksi ja kauniiksi nimiksi.

Muinaissuomalaiset nimet
Muinaissuomalaiset nimet ovat ajalta ennen kristinuskoa. Ne ovat yleistyneet jälleen kansallisromantiikan myötä. Nykyään muinaisnimi on hiukan harvinaisempi ensimmäisenä etunimenä. Miehillä muinaisnimiä on huomattavasti enemmän kuin naisilla.

Suositut poikien nimet 2007-2023
Eino nousi ykköseksi ja viime vuosien kuningas Leo pudotettiin kuudenneksi. Oliver nousi Väinön ohi kakkoseksi.

Kokeile nimikoneesta nimeen Viljo 

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Nimi vauvalle?

Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Voit selata nimiä seuraavilla sivuilla:

Naisten / tyttöjen nimet

Miesten / poikien nimet

Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet