Nimipäiväluetteloiden tekijänoikeudet

Suomenkielisen ja ruotsinkielisen nimipäiväluettelon tekijänoikeudet omistaa Helsingin yliopiston almanakkatoimisto. Saamenkielisen nimipäiväluettelon tekijänoikeudet ovat professori Pekka Sammallahdella Oulun yliopistosta.

Ortodoksisen nimipäiväluettelon lähteenä on Suomen ortodoksinen kirkko. Ortodoksisten nimien ja nimipäivälistojen käyttö on vapaata.

Nimipaivat.fi sivustolta löytyvät kaikki suomenkieliset, ruotsinkieliset, saamenkieliset ja ortodoksiset nimet, joilla on nimipäivä.

Tämän lisäksi sivuston listauksissa on muita - virallisiin nimipäiväluetteloihin kuulumattomia - nimiä, joilla joko on oma epävirallinen nimipäivä tai ei vielä ole ollenkaan nimipäivää. Sivuston nimihausta ei selviä kuin joko yhden päivän tai yhden nimen tiedot kerrallaan eikä listauksista löydy yli 14 nimen yhtäjaksoista listausta virallisista listoista eikä kuin maksimissaan yhden viikon pituinen listaus kerrallaan.

Nimipaivat.fi toivoo sivustolle ehdotettavan nimipäiviä sellaisille nimille, joilla ei ole omaa virallista nimipäivää missään yllä mainituista listauksista.

Voit selata nimiä seuraavilla sivuilla:

Naisten / tyttöjen nimet

Miesten / poikien nimet

Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet