Aten nimipäivä

Aten nimipäivä on 30. marraskuuta.
Nimi: Atte

Nimen Atte vuosittainen suosio

Atte on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Atte on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20081620,58 %46.
20071640,59 %46.
Kokeile nimikoneesta nimeen Atte   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Yhden tulkinnan mukaan Atte on lyhentymä Anterosta, jonka kreikkalainen kantanimi Andreas tarkoittaa miehekästä. Toisaalta Attea on käytetty myös Atron, Aatoksen ja Aadolfin kutsumamuotona. Atte valittiin Suomen almanakkaan vuonna 1964.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2021) mukaan:
Atte on ensimmäisenä etunimenä 5740 miehellä. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Atte on 963 miehellä. Kaikkiaan etunimi Atte on 6703 miehellä.

Aten nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Ortodoksiset nimipäivät

Nimi: Atte, nimipäivä on

22. elokuuta

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Arkikoodi
Sivustot ja laskurit kaikille päiville