Jutut »

Kaikki suomalaisten etunimien anagrammit

Kolmasosa suomalaisista etunimistä on anagrammeja. Anagrammissa on samat kirjaimet eri järjestyksessä. Katso lista kaikista suomalaisten etunimistä, jotka ovat toistensa anagrammeja.

Alla olevasta listauksesta löydät kaikki etunimet, jotka ovat toistensa anagrammeja. Esimerkiksi "Timo" ja "Tomi" ovat toistensa anagrammeja, sillä niissä on tismalleen samat kirjaimet. Jos nimet ovat toisilleen anagrammeja, täytyy niissä myös olla sama määrä kirjaimia.

Lista on järjestetty siten, että yleisimmät etunimet ovat listan aluksi. Kukin nimi on sivulla kuitenkin vain kertaalleen. Jos et löydä nimeä tältä sivulta, se tarkoittaa, että nimellä ei ole anagrammeja. Nimet on haettu Digi- ja väestötietoviraston tiedoista.

Kaikkiaan anagramminimiä on kolmasosa kaikista etunimistä.

Al, La, la
Ed, De, de

Kirjoittaja:

Arkikoodi

Julkaistu: 29.9.2023

Uusimmat samoilla tageilla varustetut:

Sukupuolineutraalit nimet
Digi- ja väestötietoviraston nimidatan (etunimi ja tieto onko mies vai nainen) perusteella on juttuun koostettu 496 nimen listaus.

Harvinaiset nimet, joilla on nimipäivä
Suomalaisessa ja suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa on koko joukko nimiä, joiden ei yleisyytensä perusteella enää pitäisi niissä olla. Tämä artikkeli listaa ne. Näidenkin hienojen nimien soisi taas yleistyvän, vaikka nimipäiväkalenteriin päässeitä nimiä ei sieltä juuri poistetakaan.

Yleiset nimet ilman nimipäivää
Suomalaiseen nimipäiväkalenteriin pääsemiseksi on vakiintunut 500 nimen kantajan vaatimus ensimmäisenä etunimenä. Tässä artikkelissa listaamme nimet, joilla olisi tämän rajan perusteella oikeus saada virallinen nimipäivä, mutta joilla jostain syystä ei nimipäivää ole.

Nimikone laskee matchin annetuista nimistä
Nimipaivat.fi:n nimikoneeseen voit syöttää vähintään yhden ja enintään kymmenen nimeä. Kone antaa vastaukseksi nimet, joiden kirjainten vastaavuus annettuihin nimiin on suurin. Voit myös hakea vähiten vastaavia tai rajata haun tyttöjen/poikien tai suomenkielisen/ruotsinkielisen/ortodoksisen kalenterin nimiin.

Etunimet jotka palindromeja
Etunimien joukossa on joitakin nimiä, jotka ovat samoja riippumatta siitä luetaanko ne etuperin vai takaperin. Seuraavassa listaus naisten ja miesten etunimistä ja kahden etunimen yhdistelmistä, jotka ovat tällaisia eli palindromeja.