Jaakon nimipäivä

Jaakon nimipäivä on 25. heinäkuuta.
Nimi: Jaakko

Nimen Jaakko vuosittainen suosio

Jaakko on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Jaakko on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20071660,60 %44.
Kokeile nimikoneesta nimeen Jaakko   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Jaakko on suomalainen muunnelma heprealaisesta nimestä Jaakob, jonka on tulkittu tarkoittavan ”kintereillä kulkijaa” tai ”pettäjää”. Suomessa nimi tavattiin ensimmäisen kerran vuonna 1472 muodossa Jaako. Oman nimipäivänsä Jaakko sai vuonna 1890.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2021) mukaan:
Jaakko on ensimmäisenä etunimenä 18260 miehellä. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Jaakko on 19580 miehellä. Kaikkiaan etunimi Jaakko on 37840 miehellä.

Jaakon nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Calculaterix.com
Sivustot ja laskurit kaikille päiville