Joonaksen nimipäivä

Joonaksen nimipäivä on 29. maaliskuuta.
Nimi: Joonas

Nimen Joonas vuosittainen suosio

Joonas on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Joonas on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20071910,69 %34.
Kokeile nimikoneesta nimeen Joonas   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Joonas juontuu heprealaisesta nimestä Jonah, jonka merkitys on ”kyyhkynen”. Joonas on aina ollut melko yleinen nimi, mutta sen suosio oli kovimmillaan vuosina 1980-2000.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2022) mukaan:
Joonas on ensimmäisenä etunimenä 13215 miehellä. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Joonas on 5018 miehellä. Kaikkiaan etunimi Joonas on 18233 miehellä ja 6 naisella eli 18239 henkilöllä.

Joonaksen nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Calculaterix.com
Sivustot ja laskurit kaikille päiville