Sylvian nimipäivä

Sylvian nimipäivä on 8. elokuuta.
Nimi: Sylvia

Kokeile nimikoneesta nimeen Sylvia   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Sylvia juontuu latinan metsää tarkoittavasta sanasta ”silva”. Euroopassa nimeä esiintyy paljon muodossa Silvia. Roomalaisten myyttien mukaan Rhea Silvia oli Rooman perustajien, Romuluksen ja Remuksen, äiti. Suomessa Sylvia-nimen suosiota kasvatti Zachrias Topeliuksen 1800-luvun puolivälissä julkaistu runokokoelma Sylvia-laulut, joissa Sylvia oli kerttulintu. Ensimmäisen kerran Sylvia oli nimipäiväkalenterissa vuosina 1908-1928 ja se palautettiin vuonna 1950.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2021) mukaan:
Sylvia on ensimmäisenä etunimenä 618 naisella. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Sylvia on 4909 naisella. Kaikkiaan etunimi Sylvia on 5527 naisella.

Sylvian nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Ruotsinkieliset nimipäivät

Nimi: Sylvia, nimipäivä on 8. elokuuta.

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Arkikoodi
Sivustot ja laskurit kaikille päiville