Topiaksen nimipäivä

Topiaksen nimipäivä on 2. marraskuuta.
Nimi: Topias

Nimen Topias vuosittainen suosio

Topias on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Topias on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20121550,57 %50.
20111590,58 %47.
Kokeile nimikoneesta nimeen Topias   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Topias juontuu heprealaisesta nimestä Tobia, jonka merkitys on ’Jahve on hyvä’. Suomessa nimi on tunnettu esimerkiksi Aleksis Kiven Nummisuutarit-näytelmästä (1864). Almanakassa nimi on ollut jo vuodesta 1890.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2021) mukaan:
Topias on ensimmäisenä etunimenä 3218 miehellä. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Topias on 5083 miehellä. Kaikkiaan etunimi Topias on 8301 miehellä ja 6 naisella eli 8307 henkilöllä.

Topiaksen nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Arkikoodi
Sivustot ja laskurit kaikille päiville