Tuomaksen nimipäivä

Tuomaksen nimipäivä on 21. joulukuuta.
Nimi: Tuomas

Nimen Tuomas vuosittainen suosio

Tuomas on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle pojalle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä miesten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Tuomas on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
20091700,61 %47.
20081880,67 %36.
20071820,66 %40.
Kokeile nimikoneesta nimeen Tuomas   

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Tuomas on muunnelma aramealaisesta nimestä Thoma ’kaksonen’. Raamatussa Tuomas oli yksi Jeesuksen opetuslapsista. Suomessa nimeä on esiintynyt keskiajalta asti, esikuvana saattoi olla 1200-luvulla elänyt Suomen Tuomas-piispa. Almanakassa nimi on ollut vuodesta 1908.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2021) mukaan:
Tuomas on ensimmäisenä etunimenä 15421 miehellä. Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Tuomas on 12724 miehellä. Kaikkiaan etunimi Tuomas on 28145 miehellä ja 5 naisella eli 28150 henkilöllä.

Tuomaksen nimipäivään on aikaa:

Jaa tieto Facebookissa

Ortodoksiset nimipäivät

Nimi: Tuomas, nimipäivä on

30. kesäkuuta

7. heinäkuuta

6. lokakuuta

Nimi vauvalle? Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Calculaterix.com
Sivustot ja laskurit kaikille päiville