Jalo nimipäivä

Jalon nimipäivä on 16.4.
Nimipäivään on jäljellä 278 päivää.

Jalo on perinteisesti viettänyt nimipäiväänsä 16.4., näin on ollut Kansanvalistusseuran 1880-luvun kalentereista saakka. Ennen tätä vanhemmissa kalentereissa päivä oli nimen Patrick ('jalosyntyinen') päivä.

Jalo-nimi ja nimen merkitys

Jalo on yksi suomalaisista niistä, jotka kuvaavat arvostettuna pidettyjä luonteenpiirteitä. Nimipäiväkalenteriin Jalo vakiintui vuonna 1908. Nimen suosio on ollut kasvussa 2000- ja 2010-luvulla. Suomessa nimen oli vuoden 2016 heinäkuuhun mennessä saanut 3031 lasta.

Nimen Jalo anagrammeja ovat Jola, Olja ja Loja.

Jalo on sijalla 361. miesten ensimmäisten etunimien listalla.

Henkilöitä, joiden ensimmäinen etunimi on Jalo, on nyt 908 eli 8 enemmän kuin viime vuonna.

Nimen yleisyys

Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2024) mukaan:

  • Jalo on ensimmäisenä etunimenä 908 miehellä (muutos +13).
  • Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Jalo on 836 miehellä (muutos +16).
  • Kaikkiaan etunimi Jalo on 1744 miehellä (muutos +29).

Jalo on suositumpi ensimmäisenä etunimenä kuin muuna etunimenä.

Juttuja Jalo-nimestä:

Perisuomalaiset nimet: kolme kerrostumaa
Kustaa Vilkuna jakoi perisuomalaiset nimet kolmeen kerrostumaan: eteenpäin pyrkivän suomalaisuuden nimiksi, kansallisromanttisen kauden kalevalaisiksi nimiksi ja oman aikansa uusimmat nimet äänneasultaan merkityksettömiksi ja kauniiksi nimiksi.

Etunimet jotka palindromeja
Etunimien joukossa on joitakin nimiä, jotka ovat samoja riippumatta siitä luetaanko ne etuperin vai takaperin. Seuraavassa listaus naisten ja miesten etunimistä ja kahden etunimen yhdistelmistä, jotka ovat tällaisia eli palindromeja.

Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865
Isak Edvard Sjöman kokosi ensimmäisen suomenkielisen nimipäiväkalenterin. Siitä tuli perusta myös nykypäivän nimipäiville.

Kokeile nimikoneesta nimeen Jalo 

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Nimi vauvalle?

Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Voit selata nimiä seuraavilla sivuilla:

Naisten / tyttöjen nimet

Miesten / poikien nimet

Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet