Raita nimipäivä

Raitan nimipäivä on 1.4.
Nimipäivään on jäljellä 250 päivää.

Raita-nimi ja nimen merkitys

Raita on suomalainen naisen etunimi. Se on luontonimi ja viittaa samannimiseen pajupuuhun. Raita pääsi almanakkaan jo vuonna 1929, mutta se poistettiin vuonna 1949. Se palasi kuitenkin takaisin nimipäiväkalenteriin vuonna 1984 kasvaneen suosionsa vuoksi. Nimenä Raita on kuitenkin harvinainen, vuoden 2016 heinäkuuhun mennessä sen oli saanut vain 464 lasta.

Nimen Raita anagrammeja ovat Arita, Taira, Tiara ja Taria.

Raita on sijalla 827. naisten ensimmäisten etunimien listalla.

Henkilöitä, joiden ensimmäinen etunimi on Raita, on nyt 243 eli 9 vähemmän kuin viime vuonna.

Nimen yleisyys

Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2024) mukaan:

  • Raita on ensimmäisenä etunimenä 243 naisella (muutos -9).
  • Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Raita on 77 naisella (muutos +1).
  • Kaikkiaan etunimi Raita on 320 naisella (muutos -8).

Raita on suositumpi ensimmäisenä etunimenä kuin muuna etunimenä.

Juttuja Raita-nimestä:

Muinaissuomalaiset nimet
Muinaissuomalaiset nimet ovat ajalta ennen kristinuskoa. Ne ovat yleistyneet jälleen kansallisromantiikan myötä. Nykyään muinaisnimi on hiukan harvinaisempi ensimmäisenä etunimenä. Miehillä muinaisnimiä on huomattavasti enemmän kuin naisilla.

Luontonimet
Luontonimeä kantaa ensimmäisenä etunimenään yli 340 tuhatta suomalaista. Luontonimet ovat paljon yleisempiä naisilla kuin miehillä. Katso lista kaikista luontonimistä väestörekisterissä.

Harvinaiset nimet, joilla on nimipäivä
Suomalaisessa ja suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa on koko joukko nimiä, joiden ei yleisyytensä perusteella enää pitäisi niissä olla. Tämä artikkeli listaa ne. Näidenkin hienojen nimien soisi taas yleistyvän, vaikka nimipäiväkalenteriin päässeitä nimiä ei sieltä juuri poistetakaan.

Kokeile nimikoneesta nimeen Raita 

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Nimi vauvalle?

Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Voit selata nimiä seuraavilla sivuilla:

Naisten / tyttöjen nimet

Miesten / poikien nimet

Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet