Untamon nimipäivä on 5.7.
Nimipäivään on jäljellä 212 päivää.
Untamo esiintyy Kalevalassa Kalevan suvun vihollisena. Etunimenä Untamon suosio kasvoi 1900-luvulla ja almanakkaan se vakiintui vuonna 1929. Untamo on kuitenkin harvinaisempi kuin sen lyhentymä Unto.
Nimellä Untamo ei ole anagrammeja muista suomalaisten nimistä.
Untamo on sijalla 1597. miesten ensimmäisten etunimien listalla.
Henkilöitä, joiden ensimmäinen etunimi on Untamo, on nyt 39 eli 1 vähemmän kuin viime vuonna.
Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2024) mukaan:
Untamo on suositumpi muuna etunimenä kuin ensimmäisenä etunimenä.
Perisuomalaiset nimet: kolme kerrostumaa
Kustaa Vilkuna jakoi perisuomalaiset nimet kolmeen kerrostumaan: eteenpäin pyrkivän suomalaisuuden nimiksi, kansallisromanttisen kauden kalevalaisiksi nimiksi ja oman aikansa uusimmat nimet äänneasultaan merkityksettömiksi ja kauniiksi nimiksi.
Muinaissuomalaiset nimet
Muinaissuomalaiset nimet ovat ajalta ennen kristinuskoa. Ne ovat yleistyneet jälleen kansallisromantiikan myötä. Nykyään muinaisnimi on hiukan harvinaisempi ensimmäisenä etunimenä. Miehillä muinaisnimiä on huomattavasti enemmän kuin naisilla.
Harvinaiset nimet, joilla on nimipäivä
Suomalaisessa ja suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa on koko joukko nimiä, joiden ei yleisyytensä perusteella enää pitäisi niissä olla. Tämä artikkeli listaa ne. Näidenkin hienojen nimien soisi taas yleistyvän, vaikka nimipäiväkalenteriin päässeitä nimiä ei sieltä juuri poistetakaan.
Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865
Isak Edvard Sjöman kokosi ensimmäisen suomenkielisen nimipäiväkalenterin. Siitä tuli perusta myös nykypäivän nimipäiville.
Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.
Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet