Vilja nimipäivä

Viljan nimipäivä on 12.9.
Nimipäivään on jäljellä 172 päivää.

Nimen Vilja vuosittainen suosio

Vilja on yksi nykyisin suosituista suomenkielisistä naisten ensimmäisistä etunimistä. Alla näet nimen suosion syntyneissä suomenkielisissä lapsissa vuosittain. Kunkin vuoden tieto on 50 suosituimmasta nimestä. Jos sijoitus on ollut alempi, ei tietoa ole ja lopputuloksena on katkonainen kuvaaja. Voit liikuttaa hiirtä tai sormea kuvaajan päällä vaihtaaksesi käyrän toiseen nimeen.

Taulukosta näet kuinka monelle syntyneelle suomenkieliselle tytölle nimi on annettu ensimmäiseksi etunimeksi vuodesta 2007 lähtien. Taulukossa myös nimen osuus annetuista suomenkielisistä naisten ensimmäisistä etunimistä sekä nimen sijoitus kyseisenä vuonna. Huom! Taulukossa tieto vain, mikäli Vilja on ollut kyseisenä vuonna 50 suosituimman nimen joukossa.

VuosiLuku­määräOsuusSijoitus
2020990,52 %47.
20181000,51 %49.
20171150,54 %43.
20161300,52 %42.
20151350,57 %38.
20141580,64 %36.

Vilja-nimi ja nimen merkitys

Vilja on muinaissuomalaista alkuperää. Alun perin sitä pidettiin miehennimenä, mutta sittemmin se on vakiintunut naisennimeksi. Nimi on käytössä myös Virossa, jossa sen rinnalle on otettu myös maskuliininen Viljar.

Nimellä Vilja ei ole anagrammeja muista suomalaisten nimistä.

Vilja on sijalla 230. naisten ensimmäisten etunimien listalla.

Henkilöitä, joiden ensimmäinen etunimi on Vilja, on nyt 2454 eli 76 enemmän kuin viime vuonna.

Nimen yleisyys

Digi- ja väestötietoviraston tiedon (helmikuu 2025) mukaan:

  • Vilja on ensimmäisenä etunimenä 2454 naisella (muutos +76).
  • Muuna kuin ensimmäisenä etunimenä Vilja on 609 naisella (muutos +21).
  • Kaikkiaan etunimi Vilja on 3063 naisella (muutos +97).

Vilja on suositumpi ensimmäisenä etunimenä kuin muuna etunimenä.

Voit alla lähettää tietoa nimestä Vilja. Julkaisemme sen tarkistuksen jälkeen.

Juttuja Vilja-nimestä:

Luontonimet
Luontonimeä kantaa ensimmäisenä etunimenään liki 340 tuhatta suomalaista. Luontonimet ovat paljon yleisempiä naisilla kuin miehillä. Luontonimisten määrä on hiukan laskenut viime vuodesta. Katso lista kaikista luontonimistä väestörekisterissä.

Muinaissuomalaiset nimet
Muinaissuomalaiset nimet ovat ajalta ennen kristinuskoa. Ne ovat yleistyneet jälleen kansallisromantiikan myötä. Nykyään muinaisnimi on hiukan harvinaisempi ensimmäisenä etunimenä. Miehillä muinaisnimiä on huomattavasti enemmän kuin naisilla.

Siveä. Kauno-annakka vuodelle 1865
Isak Edvard Sjöman kokosi ensimmäisen suomenkielisen nimipäiväkalenterin. Siitä tuli perusta myös nykypäivän nimipäiville.

Kokeile nimikoneesta nimeen Vilja 

Oletuksena saat kaikki suomenkielisen kalenterin nimet. Voit tulossivulla valita naisten tai miesten nimet ja valita suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin tai kaikki nimet.

Nimi vauvalle?

Kokeile nimikonetta! Nimikone hakee antamiisi nimiin parhaiten sointuvat nimet. Voit halutessasi rajata tulokset tyttöjen tai poikien nimiin tai suomenkielisen, ruotsinkielisen tai ortodoksisen kalenterin nimiin.

Voit selata nimiä seuraavilla sivuilla:

Naisten / tyttöjen nimet

Miesten / poikien nimet

Katso myös: Sukupuolineutraalit nimet